Divendres, 10 novembre del 2017: Trobada amb la Matemàtica de la Història.
Divendres, 10 de novembre, des de les 18 hores, a la seu de Plural-21 a càrrec de:
Juli Gutièrrez Deulofeu, historiador i enginyer agrícola. Net d’Alexandre Deulofeu i autor del llibre: «La Matemàtica de la història: Alexandre Deulofeu o el pensador global».
Trobada amb la Matemàtica de la Història.
18 hores. Projecció del documental: Alexandre Deulofeu: L’historiador del futur (2017).
19 hores 30 minuts. Debat sobre: Què ens prediu la Matemàtica de la Història d’Alexandre Deulofeu en la situació actual?
Què ens prediu la Matemàtica de la Història d’Alexandre Deulofeu en la situació actual?
Documental. Una producció de Visiona TV en coproducció amb Televisió de Catalunya i David de Montserrat (2017) 53 minuts. Aquesta és la història d’Alexandre Deulofeu, que va demostrar que es pot historiar el futur i que va predir amb certesa grans canvis geopolítics:
-
Podem entendre com és el món avui mitjançant les matemàtiques?
-
Es pot arribar a predir l’evolució de la història?
-
Pot ser la història una ciència exacta?
Aquesta és l’aventura d’un home que, tot sol, es va proposar una de les empreses més grans imaginables: aconseguir la pau mundial. I ho va voler aconseguir amb l’ajuda només de la seva capacitat per entendre el funcionament de la història.
Alexandre Deulofeu (L’Armentera, 1903-Figueres, 1978) és un personatge alhora excepcional i totalment desconegut. Deulofeu va ser un estudiós solitari amb una particularíssima ambició: voler entendre i predir la història, voler trobar un model matemàtic que li havia de permetre imaginar el món del futur. I el més sorprenent és que Deulofeu se’n va sortir. Ho va aconseguir.
Va demostrar que es pot historiar el futur. Va desenvolupar la teoria de la matemàtica de la història en vuit volums. El pas del temps ha confirmat les seves previsions. Per exemple: en els anys 30 va preveure la desfeta de Iugoslàvia, la descolonització d’Egipte i l’Índia; el 1941, que Hitler perdria la II Guerra Mundial; els anys 40, que França perdria les seves colònies, i, en els anys 50, altres fets històrics com l’enfonsament de l’URSS o l’hegemonia d’Alemanya en l’Europa actual. D’altra banda, també va anunciar que l’estat espanyol es desintegraria al voltant del 2029.
I allò que encara resulta més sorprenent és que, malgrat el seu èxit, la seva teoria revolucionària va caure en el més absolut oblit.
19 hores 30 minuts. Debat sobre: Què ens prediu la Matemàtica de la Història d’Alexandre Deulofeu en la situació actual?
Amb la presència de Juli Gutièrrez Deulofeu historiador i enginyer agrícola, net d’Alexandre Deulofeu i autor del llibre: «La Matemàtica de la història: Alexandre Deulofeu o el pensador global».
Prediccions d’Alexandre Deulofeu: desintegració soviètica, reunificació alemanya, expansió xinesa, desmembrament estats europeus, ègida d’una Alemanya forta.
El 2029 es produirà la desintegració de l’Estat espanyol?
La seva «Matemàtica de la Història» no hi està tan explicada, però qui hi estigui interessat trobarà d’altres maneres d’aproximar-s’hi.
Plural-21. Associació per la cura de la vida en un planeta viu.
Cartagena 230, 5è 1a, tocant carrer Mallorca, de Barcelona.
Telèfon: 93-450.13.00.
Metro: L2 Encants, L5 Sant Pau i Dos de Maig.
Bus: H8, 19, 20, 33, 34, H10, 45, 47, 50, 51, 62, 92, 117, 192, B24.
Enllaç de la informació original:
http://plural-21.org/post/viernes-10-de-noviembre-2017-encuentro-conmatematica-de-la-historia